Melatonine bijwerkingen

melatonine

melatonineMelatonine bijwerkingen

Melatonine is waarschijnlijk veilig  als deze op korte termijn ingenomen wordt door volwassenen. Melatonine is mogelijk toch veilig bij oraal gebruik op de juiste wijze, op lange termijn. Melatonine is veilig om te gebruiken tot 2 jaar. Het kan echter een aantal bijwerkingen geven zoals hoofdpijn, depressie, slaperigheid overdag, duizeligheid, maagkrampen, en prikkelbaarheid.

Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:

  • Zwangerschap en borstvoeding: Melatonine is mogelijk onveilige als deze oraal ingenomen wordt of geïnjecteerd wordt tijdens de zwangerschap. Gebruik het niet. Melatonine kan ook interfereren met de ovulatie, waardoor het moeilijker is om zwanger te worden. Er is onvoldoende bekend over de veiligheid van het gebruik van melatonine bij het geven van borstvoeding. Het is het beste om het niet te gebruiken.
  • Voor kinderen is Melatonine toch wel veilig bij inname via de mond als een enkele dosis. Het is mogelijk onveilige wanneer meerdere dosises ingenomen worden via de mond of injectie en dat op korte termijn. Vanwege de effecten op andere hormonen, kan melatonine interfereren met de ontwikkeling tijdens de adolescentie.
  • Depressie: Melatonine kan symptomen van depressie verergeren.
  • Diabetes: Melatonine kan de bloedsuikerspiegel verhogen bij mensen met diabetes. Controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig, als je diabetes hebt en neem dan pas melatonine in.
  • Hoge bloeddruk: Melatonine kan de bloeddruk verhogen bij mensen die bepaalde medicijnen om de bloeddruk te controleren innemen.
  • Het gebruik van melatonine kan het risico op een aanval te verhogen.
  • Melatonine kan het immuunsysteem verhogen en kan interfereren met immuno suppressieve therapie die gebruikt wordt door mensen die een transplantatie krijgen.

Voor meer info over melatonine, klik hier.

Lees altijd de melatonine bijsluiter goed en probeer zoveel mogelijk te houden aan de waarschuwingen. Ga niet zomaar uitproberen met dit medicijn en vraag altijd eerst advies van de dokter.

Martijn

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: